juli 30, 2023
JM och OBOS storsatsar i Lund – bygger 2500 bostäder
Snart får sydvästra Lund inte bara tågstation utan även en helt ny stadsdel. "Lyckebacken kommer att bli ett spännande inslag i stadsbilden och ett välkommet tillskott på bostadsmarknaden", säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.

Lund växer med stormsteg. Härnäst är det sydvästra Lund som utvecklas från historiskt industriområde till levande stadsdel när OBOS och JM uppför totalt 2500 bostäder på området. Förvärvet av byggrätterna är ett av de största i Sverige efter pandemin. – Den direkta närheten till den nya tågstationen, skolor och naturreservat innebär fina möjligheter att utveckla en levande stadsdel med bostäder, kontor och service.

Tillsammans med OBOS och Lunds stad förverkligar vi den stora potential som finns i området, säger Lau Borch, regionchef JM Bostad Riks Syd. – Lyckebacken har ett fantastiskt läge och en spännande historia som nav för svenska företag som Tetra Pak och Åkerlund & Rausing. Vi är glada över att få föra den traditionen vidare tillsammans med JM. Lyckebacken kommer att bli ett spännande inslag i stadsbilden och ett välkommet tillskott på bostadsmarknaden, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.

Samarbetet mellan JM och OBOS sker genom ett joint venture-bolag, där respektive part äger hälften och förväntad byggstart beräknas till 2027. Har du frågor? Välkommen att kontakta Martin Hjelt, VD på Lyckebacken: martin.hjelt@jm.se +46734325760 Läs mer på: https://www.jm.se/skane-lan/lund-kommun/lyckebacken/lyckebacken/